Over VASP
en onze passie voor natuursteen

Alles begon met een simpele vraag

Van Aelst Stone Products – kortweg VASP – is ontstaan dankzij de simpele vraag ‘Voor mijn verjaardag heel graag zo’n chique Belgische arduinen plantenbak ?’.

Die vraag stelde Inge, de vrouw van Filip, op een zonnige zaterdagochtend – nu al weer 15 jaar geleden. Filip schuimde de tuincentra af op zoek naar een mooie arduinen plantenbak en kwam met lege handen thuis. Geen keuze, geen goeie kwaliteit, geen mooie ontwerpen,…

Dat kon hij veel beter. Daarmee was VASP – Van Aelst Stone Products – geboren. Filip begon zelf met het ontwerpen, zagen en lijmen van arduinen bloempotten en plantenbakken. Intussen is VASP wijd en zijd bekend om zijn arduinen brievenbussen en natuursteen producten voor huis en tuin.

Ons team: mensen met een passie voor natuursteen

Intussen zijn we uitgebreid tot een team van 12 mensen. Allemaal vaklui die gepassioneerd zijn door natuursteen én hightech bewerking.

Seppe Willaert - Zaakvoerder
Pierre Van Rattingen - Sales
Monique Schockaert - Administratief medewerker
Tom Ruelle - Productieplanner
Wim B. - Productiearbeider
Dennis W. - Productiearbeider
Gino C. - Productiearbeider
Vasile R.- Productiearbeider
Valter A. P. - Productiearbeider
Nico K. - Productiearbeider
Florin C. - Productiearbeider
Marjan I. - Productiearbeider
Pierre Van Rattingen - Sales

Pierre Van Rattingen, geboren en getogen in Koewacht waar mijn ouders een kruidenierswinkel hadden.In Gent afgestudeerd als kinesitherapeut maar al vrij snel in het commerciële circuit terecht gekomen en tot op heden nog steeds met hart en ziel als Field sales manager VASP.

Familie is voor mij zeer belangrijk evenals het zien opgroeien van onze kleinkinderen Tilly & Artuur! Om mij te ontspannen onderhoud ik onze tuin en om het hoofd helemaal leeg te maken kan ik genieten van een rit met mijn motor in onze mooie Vlaamse Ardennen.

Pierre Van Rattingen
Monique Schockaert - Administratief medewerker

Hier gestart om het werk van Filip enigszins te verlichten, help ik ondertussen sinds 2011 bij het dagelijkse gebeuren van VASP.
Ik heb bewust voor part-time gekozen omdat voor mij zowel het werk als ons gezin belangrijk zijn.
Daarnaast zijn wandelingen en city-trips ook echt mijn ding.
Werk, natuur en cultuur, voor mij, in perfecte balans!

Tom Ruelle - Productieplanner

Geboren en opgegroeid in de kleiputten van Boom, voor m’n vorige job naar de Kempen verhuisd en blijven hangen voor de liefde.
Na 12 jaar in retailmanagement, was de nood voor een nieuwe uitdaging groot en zodus in de boeiende natuursteen sector bij VASP terecht gekomen.
Ik ben van ’85, ik kijk graag film, probeer te reizen en als de knie meewil probeer ik te sporten. Zeer veel sporten interesseren me, maar tennis en padel speel ik tegenwoordig het vaakst, met wisselend succes.

Wim B. - Productiearbeider

Ik ben Wim en draai al sinds 2006 mee bij VASP. Van al mijn collega’s heb ik de langste loopbaan en heb zo het bedrijf mee zien groeien. Ook aan de verhuis naar de mooie nieuwe vestiging heb ik mijn steentje bijgedragen. Ik ben van ’88 en de reden waarom ik er al zo lang werk is omdat ik graag bezig ben met mijn handen. Ik help ook graag anderen en ben flexibel in het veelal gevarieerde werk dat op me af komt. Dat is waar ik van hou.

Ik ben al sinds 2009 samen met mijn vrouwke, met wie ik sinds 2012 ook gelukkig getrouwd ben. Ondertussen ben ik ook trotse vader van twee prachtige zonen(geboren in 2010 en 2014) en één prachtige dochter(2021). In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn gezin en het huishouden bezig. Ik heb er alles voor over om mijn kroost gelukkig te maken. Ook geniet ik van een mooie wandeling en ik houd ervan om iets doen met vrienden of familie. Voor een gezellige babbel ben ik ook altijd te vinden. Overweeg je om een huis te bouwen of te verbouwen? Wil je een nieuwe brievenbus, plantenbak of keuken aanschaffen? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op onze website!

Dennis W. - Productiearbeider

Mijn naam is Dennis. Ik ben 33 jaar oud en werk 12 jaren bij VASP. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Mijn hobby’s zijn fietsen en dieren verzorgen.

Gino C. - Productiearbeider

Na 8 actieve jaren in de diamantbewerking, gekozen voor de echte grote stenen . Momenteel werk ik 7 jaren bij VASP.
Mijn hobby’s zijn fietsen en wandelen in de natuur. Ik ben een ontzettende dierenvriend.

Vasile R.- Productiearbeider

Ik ben van Roemeense origine, getrouwd en fiere papa van een dochter van 14 jaar. Ik breng graag mijn vrije tijd door met mijn familie. Ik maak nu 1 jaar deel uit van het heel toffe VASP team.

Valter A. P. - Productiearbeider

Ik ben Valter, ik kom uit Portugal!
Ik ben getrouwd en ik heb twee mooie meisjes.  Eéntje is 13 jaar oud en dan hebben we nog één kleintje van 18 maanden!
Sinds 2014 werk ik bij VASP !
Ik houd van muziek en werk graag in mijn tuin.

Nico K. - Productiearbeider

Ik ben Nico , opgegroeid en woonachtig te Westmalle. 15 jaar werkzaam geweest als vloerder/ tegelzetter en sinds 2014 aan de slag bij VASP. Gelukkig samen met mijn vriendin Ellen en papa van 2 kids .

Hobby’s zijn sporten zoals fietsen en fitness en genieten van het leven door af en toe gezellig uit eten te gaan. Verder houd ik van citytrips, roadtrips en backpacken in Zuid-Oost Azië .

Florin C. - Productiearbeider

Hallo, mijn naam is Florin Crismariu en ik ben uit Roemenië. Ik werk in België al 4 jaar voor het bedrijf Vasp. Ik ben zeer actief, houd van muziek, en van lange wandelingen in de natuur met mijn familie. Mijn vrouw en kinderen wonen in Roemenië. Wij zijn een prachtige familie, hebben een zeer hechte relatie, hoewel de afstand ons scheidt.

Marjan I. - Productiearbeider

Hallo, mijn naam is Marjan Ignat en ik kom uit Roemenië. Ik werk sinds midden juni 2019 voor het bedrijf Vasp. Ik ben al 18jaar getrouwd met mijn vrouw en we hebben twee geweldige jongens van 12 en 17 jaar.
Voor mij is mijn familie het mooiste geschenk van God!

Natuursteen kopen in vertrouwen

Bij VASP werken wij met vaste waarden: kwaliteit, vertrouwen en een vriendelijke service. Wij combineren deze feilloos met een product dat dezelfde vorm van respect verdient: natuursteen. De combinatie van kwalitatief de beste grondstoffen, een modern machinepark en hoog opgeleid personeel zorgt voor een feilloos eindproduct.

Groot aanbod met voor ieder wat wils

We hebben een groot en divers aanbod en daardoor voor ieder wat wils. Dat maakt dat je altijd een topproduct bij ons vindt dat past bij je budget en je smaak.

Kwalitatieve materialen

Wij kiezen en kopen zelf blokken natuursteen die we in ons eigen atelier verzagen. Dat maakt dat wij de kwaliteit van in het begin van de ketting in handen hebben . We kiezen altijd voor eerste keuze materiaal.

Blue Planet

Door te kiezen voor Belgische blauwe hardsteen en geen Aziatische minderwaardige variant, richt VASP doelbewust zijn pijlen naar het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemerschap. Vanaf de ontginning in de steengroeve tot en met de levering bij de klant wordt een duurzaam economisch en ecologisch proces nagestreefd.

Met respect voor mens en milieu dragen we op die manier bij tot een leefbare planeet.

Onze merken

Naast onze eigen natuursteen verdelen we ook enkele kwalitatieve merken. Allux is een Deense producent van oerdegelijke, prachtige design brievenbussen in staal. Blue Dolphin staat voor supersterke soorten tapes voor professionals en doe-het-zelvers.

Prestatieverklaring Belgische blauwe steen

  • Prestatieverklaring – Declaration of Performance: Plinten – download.
  • Prestatieverklaring – Declaration of Performance: Dorpels – download.

Samenwerken met VASP?
Een natuursteen product op maat bestellen?
Stuur ons een mail of bel naar 03 288 88 33!

Menu