10 redenen om te kiezen voor Belgische blauwe hardsteen

Duurzaam.
Natuursteen is tijdloos en ongevoelig voor mode. Belgische blauwe hardsteen is een van de meest duurzame materialen die er bestaan. Het kan tegen een stootje en zal dus niet snel verslijten of lelijk worden.

Made in Belgium.
Bijna de helft van de mensen zegt een voorkeur te hebben voor Belgische merken, om de Belgische economie te steunen, maar ook omwille van de betere kwaliteit en unieke stijl. Er blijven niet veel redenen meer over om voor Chinese of Aziatische stenen te kiezen.

Natuurproduct.
Blauwe steen is een levend materiaal, afkomstig uit onze eigen Belgische grond. Het is 345 miljoen jaar geleden gevormd, toen onze regio was bedekt door een tropische zee. Arduin is een echt geschenk van Moeder Natuur.

Vorstvast.
Uitermate geschikt tegen de barre weersomstandigheden die we vaak te zien krijgen in ons Belgen landje. Hij is aangepast aan ons wispelturige klimaat. De Belgische stenen blijven intact, ook tijdens opeenvolgende periodes van vorst en dooi. Belgische blauwe hardsteen beschikt van nature over al die eigenschappen.

Mooier met de jaren.
Natuursteen wordt net mooier met de jaren door de patine die wordt gecreëerd. Denk maar aan oude kerkdals die enorm hip zijn. Je kunt er dus prat op gaan dat je natuurstenen vloer of aanrecht nog vele jaren mee zal gaan.

Polyvalent.
Blauwe steen kan bewerkt en op maat gemaakt worden om zo unieke objecten met een verscheidenheid aan texturen te creëren. Bijvoorbeeld een massieve douchebak gemaakt uit één stuk steen, een unieke schoorsteenmantel, portiek die bij uw huis past.

Veelzijdig.
Elegant of stoer. Klassiek of modern. Licht of donker. Rustiek of eigentijds. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Lichte afwerkingen, gepolijste oppervlakken, gebrande oppervlakken, de elegantie van blauwe steen vertaalt zich in vele vormen.

Combineerbaar.
Blauwe steen is geen mode product en wordt al eeuwen gebruikt in zowel interieur als exterieur. Het laat zich zeer makkelijke combineren met andere materialen zoals glas, parket, baksteen, beton, eik, etc…

Onderhoudsvriendelijk.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het niet moeilijk om blauwe steen te onderhouden. Schoonmaken met enkel water is voldoende om de schoonheid van de steen weer te doen stralen. Als u het oppervlak met zeep wilt reinigen, kies dan voor gewone zeep met een neutrale ph-waarde zoals bijvoorbeeld Marseille zeepvlokken of Carolin. U hoeft niet bang te zijn voor dagelijkse ongelukjes, dankzij de niet-poreuze eigenschap worden de vlekken niet opgenomen en zullen deze net zo gauw weer verdwijnen als dat ze ontstaan zijn. Buiten zorgt een flinke regenbui ervoor dat het oppervlak van uw blauwe steen weer schoon wordt. Bovendien wordt blauwe steen met de tijd steeds mooier, het krijgt steeds meer charme.

Uniek.
Ondanks vele ‘gelijkaardige’ producten zoals Ierse blauwe steen, Aziatische blauwe steen of keramiek blijft de Belgsiche blauwe steen is uniek. De ziel valt niet te kopiëren of na te maken. Elke dorpel, traptrede, keukenblad of tegel die wordt gemaakt is ongeëvenaard grotendeels door de knappe fossielen die in de steen zitten.

Menu