Waarom Arduin kiezen?

Natuursteen is een populaire keuze voor zowel binnen- als buitenvloeren, -wanden en -decoratie. Er zijn verschillende soorten Blauwe steen beschikbaar op de markt, waaronder Belgische blauwe steen en Aziatische blauwe steen. Hoewel beide soorten blauwe steen er hetzelfde uitzien, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen hen. In deze post zullen we de voordelen van Belgische blauwe steen bespreken en de nadelen van Aziatische blauwe steen.

Belgische blauwe steen, ook bekend als blauwe hardsteen of Arduin, is een kalksteen die wordt gewonnen in de Henegouwen. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, hardheid en kleurechtheid. Het is ook een milieuvriendelijk materiaal omdat het geen chemische stoffen bevat en duurzaam wordt gewonnen. Hieronder staan de voordelen van Belgische blauwe steen:

  1. Duurzaamheid: Belgische blauwe steen is een van de meest duurzame natuurstenen die beschikbaar zijn. Het heeft een hoge weerstand tegen slijtage en heeft een lange levensduur.
  2. Hardheid: Belgische blauwe steen heeft een hoge weerstand tegen druk en slijtage. Het is bestand tegen krassen en is daarom een perfecte keuze voor vloeren en werkbladen.
  3. Kleurechtheid: Belgische blauwe steen behoudt zijn kleur en glans voor een lange tijd. Het wordt niet beïnvloed door blootstelling aan de zon en blijft er dus altijd mooi uitzien.
  4. Milieuvriendelijk: Belgische blauwe steen wordt gewonnen op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Het wordt gewonnen in de Belgische Ardennen zonder gebruik te maken van chemische stoffen.

Aan de andere kant is Aziatische blauwe steen een natuursteen die wordt gewonnen in landen als China, India en Vietnam. Het heeft enkele nadelen in vergelijking met Belgische blauwe steen:

  1. Kwaliteit: De kwaliteit van Aziatische blauwe steen kan variëren vanwege de manier waarop het wordt gewonnen. Het kan een gebrek aan kleurechtheid en duurzaamheid hebben.
  2. Hardheid: Aziatische blauwe steen heeft de neiging om zachter te zijn dan Belgische blauwe steen. Het is daarom gevoeliger voor krassen en slijtage.
  3. Chemische stoffen: Aziatische blauwe steen kan worden behandeld met chemische stoffen om de kleur te verbeteren en de duurzaamheid te verhogen. Dit kan leiden tot milieuproblemen en gezondheidsrisico’s.
  4. Prijs: Aziatische blauwe steen is meestal goedkoper dan Belgische blauwe steen, maar de kwaliteit kan dus lager zijn.

Kortom, Belgische blauwe steen heeft verschillende voordelen ten opzichte van Aziatische blauwe steen. Het is duurzaam, hard, kleurvast en milieuvriendelijk.

Menu